Pepp,motivation och mål.

Det här är något jag sällan tänker på, förutom just idag då jag måste fått nån knäpp.
Plötsligt fick jag för mig att försöka ta reda på vad det är som drar mig till gymmet och vad som motiverar mig till att stanna och vad jag har för mål...
 
Det jag kom fram till var bara att jag tycker det är kul att träna, jag har inget mål och motivationen ligger i att jag tycker att det är roligt och självklart är det roligare med sällskap än utan, men det fungerar ju att träna själv också, för många är det säkert viktigt att fixa en fysisk motivation/målbild alltså något man kan ta på och det kan man ju förstå, det är lättare när det finns ett klart och tydligt mål. ju tydligare målet är ju bättre är det.
 
ENLIGT MIG DEN BÄSTA PEPPVIDEON
 
Saker att tänka på när man sätter upp mål, en metod kallas för SMART och ser ut som följande:
  • Specifikt
  • Mätbart
  • Attraktivt
  • Realistiskt
  • Tidsbegränsat
Exempel: "Jag ska gå ner 4 kg innan det 17 mars"
Del mål tror jag är väldigt bra om man har ett störra mål som gäller över en längre period, små delmål kan man sätta upp för att få ett litet lyckorus varje gång man lyckas med ett, det kan vara sluta äta godis under vardagar, börja simma två dagar i veckan osv osv..
 
 

Trött mage!

Efter Dagens Box pass så totallt dog min mage, jag tror att äta en rejäl middag innan var en riktigt dålig idé, under magövningarna ville jag spy upp det jag ätit minst 17 gånger, nu när jag är hemma så har jag svårt att äta något.
 
Men man får trycka i sig maten och se glad ut, nu ska hunden tvättas, sen får jag se om jag orkar bege mig ut för att vara social!

Något enkelt att äta.

Det man behöver är : 
  • Valfritt gott rostbröd.
  • Bacon (tärnat)
  • ägg
  • Salladsblad
  • tomat
  • mayo
Gör en macka med en ägg och bacon röra, vill man inte ha lika mycket fett kan man ta 50/50 gräddfil och mayo. 
Duger utmärkt för att fylla magen och få en kick protein. 
Vill man lyxa till det blanda i kyckling också.

Kost.

Det här med kost det är knivigt, men man har ju tur att alltid när man själv börjar träna eller har någon annan som tränar / går på diet så blir plötsligt många runt omkring matexperter, det spelar ingen roll vem du tar upp frågan med men plötsligt hittar man massor av experter poppa upp, dock är jag ingen höjdare på det här med kost, jag äter säkert massor som är fel för att jag ska nå min målvikt och gå upp i vikt. 
 
Jag vet att mycket handlar om kalorier, så tryck i mig massor av sådanna, låt oss säga att jag under en dag då jag tränar gör av med strax över 3000 kcal, det innebär alltså att jag måste få i mig mer än det för att gå upp i vikt, sen ska jag få i mig proteiner för att öka muskelmängden samt så ska jag vara noga med vattnet som hjälper för det mesta.
 
Vitaminer,mineraler och antioxidanter kan ju vara schysst att få i sig vid sidan av allt detta, för att tydligen så hjälper vitaminer att ta upp mineraler och tvärtom, så det kan ju vara ett trevligt tillskott.
 
Jag är ett fan av tomma kalorier sånna som finns i snabbmat, en extra skjuts på kalori intaget, jag dricker mängder av mjölk och har jag snacks så snålar jag inte med den biten, så jag skulle väl säga att jag en vanlig dag är duktig på att få i mig kalorier.(jag småäter, det är ju bantarens största fara, varför blir jag inte fet?)
 
det finns massor av frågor, det negativa är väl att vattnet gör att man får en bättre förbränning, jag gillar stark mat, påverkar också förbränningen och jag tränar, det är 3 saker som gör att min förbränning blir högre och därför har jag svårt att gå upp i vikt.
 
Enda sedan jag blev nere i helgen så har jag oroväckande dalat i vikt. (ännu inga 10 kg men gör jag inget så kanske det händer.)

Promenad, rensa bland tankar + Celsius.

Promenaden

Idag var sista promenaden för Jobbklassikern, nu har jag promenerat vasaloppets 90 km och när jag promenerade på crosstrainern så var den lilla Tv-apparaten påslagen och det var Animal Planet som var kanalen och jag tänkte inte så mycket på det förrän det var en total motivationsdödare, varför..varför är Animal planet så fixerade vid djurens avföring? nej, så jag böt kanal och det blev polisskolan 7 på 6:an istället, inte någon höjdar film men något att titta på under den timmen man ska vara och promenera.
 
Tankerensning

Jag raserade mentalt igår och mådde inte bra alls, visste inte vart jag skulle ta vägen så jag stötte bort allt och alla för att inte dra ner någon. (Det värsta som finns)
Dock så kan det bli jobbigt för inblandade personer att dom blir bortstötta, men hellre det än att jag gör deras närvaro sur och det ska gå från en grymt bra kväll till en riktigt kass kväll.
Det har inte med någon annan än mig själv att göra, mardrömmar, gamla minnen och lite grann om framtiden som spökar och gör att jag mår som jag mår.(blir lättirriterad, ledsen, arg, bitter, ofokuserad och tragisk)
Men det löser sig så småning om.
 
Celsius Energidryck

Första gången jag provar en hel burk, jag dricker inte alls mycket energidrycker så just nu känner jag mig mer hyper än vad jag brukar och kommer förmodligen sitta och uggla till senare än vanligt.
Smaken var helt okej (provade Persika/Mango och grönt te) det var hög sötma, men det förklaras genom att dom använder Sukralos som är riktigt sött, jag tycker stevia är bland dom bästa sötningsmedlen som används och är lite skeptisk till framförallt sukralos då man inte måste ange hur mycket som används, men annars en riktigt smakrik dryck, smakar som iste och innehåller massor av vattenlösliga vitaminer vilket gör att en toalett gärna får vara nära till hands när man dricker den.
Något jag rekommenderar till dom som häller i sig hutlösa mängder av red bull/annan energidryck då denna verkar vara "nyttigare".
Try it!
 
Så, lite längre inlägg hoppas inte det var plågsamt.
(Klicka på Celsius Energidryck för att spana in deras FB-sida)
 

PT

I vintras vann jag 1 timme PT och i torsdags så provade jag för att se hur det var med någon som står och skriker på en och ser till så att man tränar. 
 
Av min erfarenhet så var det riktigt bra, man blev motiverad till att ta ut sig extra och det var bra träning för hela kroppen, deffenitivt något man ska ta om man vill komma igång fort.

Vilket pass!

X-fit passen brukar vara jobbiga, men idag så överträffade han som höll i passet sig själv, två (plus bonus) olika omgångar och det såg ut som följande:
 
10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 rep
Armhävningar
Kettle bell swing (16 kg)
over head squat (20 kg) 
Alltså första varvet 10 sedan 9 osv osv..
 
AMRAP (15 min) 
50 hopp med hopprep
25 mountain climbers
5 burpees
gör så många du hinner under 15 minuter 
 
Bonusen blev en Tabata 20 sec träning 10 sec vila och det blev 12 omgångar alltså 6 minuter totalt och det var bara benböj.
 
Det var måndagens pass ni får gärna låna träningsmodellen om ni inte kommer på vad ni ska göra på gymmet! Annars är bonus omgången något man kan göra hemma om man vill!

Träning 5 dagar i veckan. + Cloud atlas

Jag har lyckats hålla det i 2 veckor nu och hoppas kunna hålla det till Maj (minst),
under veckan som kommer blir det x-fit,random pass,box,PT och promenad med träning.
 
 Sedan måste jag försöka lägga in fler små promenader då jag ska promenera minst 1,5 mil denna vecka och detsamma nästa vecka för att nå måler som är 9 mil innan mars! (detta kan Jaffa hjälpa till med). 
 
På tisdag kväll ska jag på förhandsvisningen av Cloud Atlas, har inga diekta förhoppningar på den så den kan bli hur bra/hur dålig som helst.

Box!

Här har vi starten till varför jag började tycka att träning var kul, det här passet är så roligt och det är skönt att få slå ut allt vad ilska heter och man känner sig lättad och utmattad efter!

Det ä mycket slag och mycket sparkar och mycket träning på passet på gymmet där jag är nu, jag har provat på box pass på sats,friskis,world class,sport och fitness och andra små gym, men det har inte varit lika jobbigt som här!

Efter att man har gått ett tag så har man lärt känna dom som kommer ofta till boxen och då blir det roligare, man blir nog ingen boxare utav det men det är förbaskat kul.

När jag kom hem blev det blodpudding och bacon.

Frukt och grönt.

Här har vi något jag är äckligt dålig på att få i mig, sallad och frukter faller mig inte i smaken, det är inte direkt något jag känner suget efter, även om jag blivit bättre på det på senare år.

Då barndomens minne av frukt är att jag kunde slänga i mig hutlösa mängder banan och att jag och min far åt översockrad röd grapefrukt tillsammans och det är ju inte så lyckat.

Nu tänkte jag i alla fall försöka bli lite bättre så nu blir det en apelsin och en röd grapefrukt utan socker!

kvällens träning är box! skriver väl direkt efter om det också.

What is Function?

Eftersom jag inte kommer på några egna ord att förklara det så citerar jag "En enkel uppvärmning följs av funktionella övningar för hela kroppen. Coreträning integreras i alla rörelser och även pulshöjande avsnitt vävs in. 55 min långt.".

Detta är ett bra jobbigt pass och det är massor av rörlighet inblandat så man blir kanske smidigare efter några år!

Ökning av protein!

Nu ska jag börja få i mig cirka 2 gram Protein per kg vilket betyder att jag kan få i mig 152 gram protein utan att behöva känna någon ånger, får se om det blir mer innan den här månaden är slut och det hoppas jag!

Ikväll blir det dessutom funktion, jag återkommer och berättar mer om det senare.

helt slut!

Som alltid efter X-fit är man helt slut efteråt, jag ska använda dagens pass som exempel på varför man blir trött.

efter cirka 15 mins uppvärmning så togs det fram en stång med 20 kg (kanske inte låter mycket) och en matta.
Sen var passet i full gång det var 6 övningar och det var 30,25,20,15,10 och 5 repetitioner, vi skulle göra 30 stycken utfalls steg med vikten och en vridning, efter det 25 fällknivshopp, sen 20 sit-ups med vikten, 15 push press/mountain climbers, 10 enbens knäböj (5 per ben) och sist 5 korta längder och detta ska du göra AMRAP (As Many Rounds As Possible) under 25 minuters tid, jag hann med 3 och ett halvt varv lite drygt, slutade med sit-ups, direkt efter det körde vi en "Tabata" vi stod i plankan 20 sekunder sen när det egentligen är 10 sekunders vila var vi tvungna att röra på oss antingen lyfta på benen eller sidoplanka eller förflytta armarna och detta pågår *8 alltså 4 minuter som tar ut det där sista man har!

Så nu är jag väldigt slut och kan inte göra annat än att förvänta mig grym träningsvärk!

X-fit

Crossfit med annat namn blir det ikväll, jag är mentalt inställd på att inte kunna gå efter och det brukar vara rätt inställning, skriver mer ingående om träningsformen senare!

Intro. Nytt spår: Träning

Jag ska liva upp den här bloggen igen i ett nytt försök att göra den till något!
Den kommer att handla om träning då jag sedan 2011 upptäckt att det blivit mer och mer utav min vardag,
idag försöker jag träna minst 4 gånger i veckan och det ska bli 5.
 
"Vad vill du nå med din träning?" 
Det är svårt att säga vad jag vill idag med träningen, förut var det för att jag entligen hittade ett sätt att gå upp i vikt på, men nu kan jag ju den här grejen med att gå upp i vikt och får ofta tanken: "hur skulle det se ut om jag vägde mer?" (oftast 5 kg till) 
Så just som det ser ut idag så är det 80 kg jag är nyfiken på och 80 kg för mig det är bra mycket om man kollar bakåt i tiden. 
 
Har alltid haft en hög metabolism och ständigt utmanat den för att se vad som behövs,
Jag hade en sommar då jag åt frukost,mellanmål,lunch,mellanmål,tidig middag(ca 17) och
sen middag (ca 21)
då räknar jag inte med att jag åt godis och snacks också.
Det bör tilläggas att jag inte rörde mig så mycket då heller eftersom det inte blev en vana förrän 2011, men då var jag nere på ungefär 60 kg och där var det i stort sätt orörligt, vilket har fått mig att tro att metabolismen anpassar sig i förhållande till mitt intag.
 
Men nog om det, jag tränar för att jag tycker att det är kul och viktökningen är en bonus, jag ökar i vikt för att jag tar in mer protein och bygger på så sätt muskler, jag kör en ytterst allsidig träning vilket innebär att jag inte bara pumpar en muskelgrupp och ser sällan resultat på så sätt utan jag får mitt kvitto när jag får träningsvärk på ställen jag inte visste att jag hade muskler!
 
Leta efter den träning du tycker är rolig, alla tycker inte om att lyfta skrot, alla tycker inte om att springa, alla tycker inte om att träna i "klasser" osv osv så leta efter det du tycker är roligt och håll dig till det!
 
Personligen är jag inne i cross fit träsket (eller som det heter där jag tränar x-fit)

RSS 2.0